Masonry with sidebar

Jeřabiny na zábradlí
Šperky
23 Zář 2009

Jeřabiny na zábradlí


 

 Tvoření z korálků je skvělá činnost třeba ve dnech, kdy marodíte a musíte ležet v posteli. Sice si občas v noci pak připadáte jak princezna na hrášku, ale jinak je to perfektní vyplnění nečekaně a nedobrovolně získaného volného času... takže pokud jste na tom jako já, zkuste si trošku pohrát s drátky...

Mátový sirup
Různé nápady z kuchyně
23 Zář 2009

Mátový sirup

   Rozrostla se vám máta tak, že by jste mojito museli pít od rána do večera a stejně by vám jí dost zbylo? Zkuste si uděla výborný mátový sirup...

Pyrografika
Techniky
22 Zář 2009

Pyrografika


  Pyrografika je technika, kterou si možná pamatujete ze svého dětsví jako já - můj strýc vyřezával lampičky a vypaloval do nich linky.... dlouho jsem se s touto technikou nesetkala, až před lety jsem ji zahlédla na některém zahraničním veletrhu... a do Čech ji zpět dovezla Kačka Dolejší, která pro vás zpracovala tento článek a také ji s touto technikou uvidíte v neděli 27.9. v pořadu Rady ptáka Loskutáka.

Podzimní obrázek s čarodějkou
Dekorace
16 Zář 2009

Podzimní obrázek s čarodějkou

Obrázky z ubrousků jsou díky široké nabídce ubrousků na našem trhu stále hitem mezi „tvořitelkami“ a lazurovací barvy na rámečku skvěle motiv z ubrousku zvýrazní a dodají obrázku osobité kouzlo....

Celý článek

Skvělá česneková pomazánka
Rychlé večeře
15 Zář 2009

Skvělá česneková pomazánka

   Recept na tuto česnekovou pomazánku (stejně jako fotky u postupů) mám od své kamarádky Kamily... a upřímně musím uznat, že lepší česnekovou pomazánku jsem od té doby nejedla.... a proto ji často a s oblibou zařazuji jako večeři... doporučuji určitě vyzkoušet.

Nabídka spolupráce
Vlog
09 Zář 2009

Nabídka spolupráce

 

 Chcete se stát spoluautorkami mých stránek??

Budu moc ráda. Máte-li nápad, který ještě není na stránkách publikovaný a zvládnete postup jeho výroby dobře nafotit a popsat tak, aby se ostatní mohli inspirovat? Pak neváhejte a čtěte více...

 

Skorochorvatský chleba
Domácí pekárna
09 Zář 2009

Skorochorvatský chleba


  V Chorvatsku miluji jejich chléb - říkajímu bielij kruh - a stále se mu snažím doma vyrobit věrnou kopii - sice to není stoprocentně ono, ale myslím, že se pomalu začíná dařit - zkuste si také upéci kruh 🙂

Fólie Color Dekor 180
Techniky
09 Zář 2009

Fólie Color Dekor 180

 


 Práce s fóliemi COLOR DEKOR 180 je velice snadná a zábavná... můžete k ní přizvat i vaše děti... 

Ovocný koláč se smetanou
Moučníky
09 Zář 2009

Ovocný koláč se smetanou

     Máte rádi koláče s drobenkou, ale připadají vám často suché?? Zkuste koláč z lineckého těsta se smetanou a drobenkou...

Malování hedvábí na desce
Techniky
08 Zář 2009

Malování hedvábí na desce


  Malování na desce je novinka, kterou letos představila firma Marabu... a je fakt skvělá...  pokud jste dodnes nepořídili rám na malování hedvábí, protože jste měli strach kam ho při malování budete dávat, určitě si přečtěte jak to jde i jinak....

 

Kuřecí maso na muškátu s houbami
Hlavní jídla
26 Srp 2009

Kuřecí maso na muškátu s houbami


 Když můj syn není doma, dcera hned navrhuje vařit jídlo s houbami... narozdíl od něj je miluje. Do lesa jsme nestihly zajít, ale stále máme dostatečnou zásobu sušených....  a protože maso na houbách si žádá obměny, zkusila jsem tentokrát použít muškátový květ... a myslím, že s úspěchem....

Korálkové laso
Šperky
25 Srp 2009

Korálkové laso

 

  Byť nejsou korálky mou hlavní tvořivou činností, čas od času po nich ráda sáhnu a vyrobím si něco pěkného....  zkuste i vy jednoduchý náhrdelník, který má tu obrovskou výhodu, že k němu z komponentů potřebujete pouze dva zamačkavací rokajly....

Za korálky do Jablonce nad Nisou
Vlog
16 Srp 2009

Za korálky do Jablonce nad Nisou

     Často dostávám dotazy kam je nejlepší zajet pro korálky a protože mám k Jablonci niterně blízko (čtyři roky studií nikdo z mého srdce nevypáře), rozhodla jsem se pro vás sestavit trasu po jabloneckých obchodech a skladech s korálky.

Lasagne
Hlavní jídla
05 Srp 2009

Lasagne


  Náš Dan tomuto jídlu říká francouzký sáňky aneb la sáně 🙂 a pokud se vám  dodnes nedařily připravit tak, aby byly měkké a chutné, zkuste to podle mého osvědčeného návodu, protože u tohoto receptu nejde tolik o suroviny jako o postup....

 


Komentáře