Blíží se čas masopustů a s ním spojených průvodů a karnevalů a tak vám během následujících tří týdnů ukáži několik způsobů přípravy karnevalové masky – neboli škrabošky – tj. té...
Celý článek
Upřímně se přiznám, že halušky jsem neměla dříve ráda, ale ne kvůli haluškám samotným, ale kvůli bryndze, která mi prostě nechutnala, ale ani nevoněla… ba naopak… už dříve jsem se...
Celý článek
Několik let se snažím snídat čistě rostlinně, tak jak jsem vám to již psala v článku o mých snídaních. A stále hledám nové nápady. O kvašení (fermentaci) ovesných vloček jsem...
Celý článek
Slibované bezlepkové slané sušenky jsou tu! Bezlepkové a jen ze dvou surovin… a obě jsou české produkce. Hraška na obalování a mák nemletý. Případně ještě můžete dát lžíci makového oleje...
Celý článek
Určitě znáte oblíbený medovo-hořčičný, tak z něj ten můj vychází, jen místo medu používám agávový sirup. Nejen pro vegany, ale třeba i pro alergiky, kteří prostě med nemohou…. Budete potřebovat...
Celý článek
Když jsem viděla použití sítotiskových šablon od firmy Rayher na jiné povrchy než je látka, tak jsem zajásala. Nicméně, protože jsem člověk lehce nedůvěřivý, tak jsem hned chtěla otestovat, jak...
Celý článek