Tento recept mne zaujal už na první pohled na stránkách www.varecha.sk Musela jsem ihned zkusit…. a následovaly i další opakování… je to opravdu nejen krásný dezert, ale i velice chutný…. |
Těsto: 3 vejce 125g krupic.cukru 50ml oleje 50ml mléka 175g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Piškotový základ umícháme (bez nutnosti šlehat zvlášť bílky) a nalijeme do formy na biskupský chlebíček. Pečeme na 170st cca 35minut. |
||
Krém si připravte ze šlehačky, zakysené smetany, půl sáčku pudingu bez vaření Creme Olé kokosový. | ||
Můžete přidat také trochu bílého rumu… ale není to nutné :-))
Krém přislaďte podle chuti… já jsem použila dva vanilkové cukry a bohatě to stačilo… |
||
Díky kokosovému pudingu stačí jen chvíli šlehat a máte krém hotový…. | ||
Do upečeného a vychladlého piškotu zapíchněte špejle v řadě uprostřed. | ||
Dlouhým nožem šikmo řízněte do půlky (zarazí se vám o špejle). Stejně řízněte z druhé strany. | ||
Ups…. při sundavání se mi rozlomil vrchní díl, ale nevadí, krémem se to slepí…. | ||
Řez natřete marmeládou – tuhle borůvkovou z Ikea mám ráda, protože v ní jsou celé borůvky. | ||
Natřete krém a vložte dva banány, pěkně za sebe… | ||
Přidejte další krém a zaklopte odkrojenou stříškou. | ||
Celé potřete krémem. | ||
Posypejte kokosem a můžete dozdobit dvířky a okýnky z čokolády a komínem z čokoládové tyčky. | ||
Takto krásně vypadá na řezu…. | ||
Stejně dobře chutná…. | ||
Protože chaloupka byla snězená velice rychle, udělala jsem druhý pokus – místo marmelády jsem promazala citronovým Lemon Curd z Mark and Spancer…. neuvěřitelně lahodné spojení…. | ||
Dvířka a okénka tentokrát z kokosové Kinder bueno.
PS. Lemon Curd plánuji použít na slepování vánočních kokosek … kombinace kokosové a citrónové chuti je opravdu vynikající…… |
||
Komentáře