Pečivo, které je moc dobré na zakusování k polévkám, ale můžete se s ním vytáhnout i pro návštěnu k vínu… třeba s česenkovou pomazánkou.… Zkuste a uvidíte, že si je zamilujete… příště vám ještě upeču škvarkové, které také nemají chybu…. |
Budete potřebovat: 500g polohrubé mouky 400g brambor uvařených ve slupce 1 vejce 100ml oleje 250ml mléka (příp.vody) 2 lžičky soli 1 kostka droždí |
||
Vychladlé vařené brambory oloupejte a protlačte. Pokud nemáte lis na brambory (jako já), tak nastrouhejte najemno na struhadle.
|
||
Do pekárny nejdříve nalijte mléko, olej, rozklepněte vajíčko, přidejte nastrouhané brambory, sůl, mouku a navrch rozdrobte droždí. Zapněte na program těsto…
Po hodince a půl pekárna zapípala a těsto skoro zvedlo víko… |
||
Na pomoučněný vál dejte těsto a prsty roztáhněte na placku cca 1cm vysokou ze které vykrajujte kolečka cca 7cm v průměru. | ||
Naskládejte na plech vystlaný peč.papírem a posypte strouhaným sýrem. Troubu předehřejte na 180°C. Nechte pagáčky ještě cca 10 minut dokynout a šup s nimi do trouby na cca 20 minut. |
||
Takhle krásně vypadají po dvaceti minutách… | ||
Horké je potřete troškou oleje. Z celé dávky připravíte asi 30ks pagáčů. |
||
Dobrou chuť. |
Komentáře