Bramborová roláda Různé nápady z kuchyně
Bramborová roláda je něco mezi bramborovým knedlíkem a bramborovou plackou…

Budete potřebovat:

Balení bramborového těsta v prášku (nebo pokud jste  šikovní a máte čas tak si bramborové těsto uděláte z brambor… -))

sušenou smaženou cibulku (nebo si ji usmažíte :-))

a uzenou kýtu nakrájenou na tenké plátky…

Těsto si rozdělejte podle návodu. Zde bylo v návodu i vajíčko, které jsem rozmíchala v odměřeném množství vody (pokud je na obalu rozpětí, tak dejte spodní hranici) a teprve poté nalila vše do prášku.

Propracujte těsto a nechte ho pár minut odpočinout.

Poté jej rozválejte…  já jen lehce navlhčím vál i váleček studenou vodou a jde to pěkně…  pokud budete chtít raději podsypávat použijte bramborový škrob (Solamyl)…
Placku posypte sušenou smaženou cibulkou (Ikea).
Poklaďte plátky krájené uzené kýty.
Při rolování si pomáhám plastovou škrabkou, kterou uvolňuji placku od podložky (má tendenci se lehce přilepit).

Zarolovanou přendejte na plech vyložený pečicím papírem a lehce potřete olejem. Lze ještě posypat sezamem (ale není nutné).

 

Pečeme na 170st cca 20 minut.

Poté zkuste špejlí, zda je vnitřek hotový (nesmí se na špejli lepit těsto).

Roláda by neměla „chytit barvu“, pak je totiž okraj tvrdý a špatně se krájí…

Pokud uděláte místo jedné velké rolády dvě-tři menší, můžete je klasicky uvařit v páře.

Hotová roláda v řezu.
A se špenátem 🙂
Komentáře