Léto je v plném proudu a tak se snažím využívat v kuchyni vše co roste na zahrádce (tedy nikoli mé, to nějak nestíhám :-)). |
Tentokrát jsem zkusila připravit lilek. Kromě něj budete potřebovat rajče, Nivu, uzená kuřecí stehna a koření (dle vlastní chuti). |
||
Lilek umyjte, odkrojte oba konce a zbytek nakrájejte na plátky cca půl centimetru silné. | ||
Rozložte na utěrku, osolte a nechte vypotit. Po čtvrt hodině osušte vodu, kterou lilek pustí. | ||
Mezi tím si oberte uzená kuřecí stehna a nakrájte maso na kousky. Pokud jste vegetariáni, tak můžete připravit bez masa, jen přidejte více sýra. | ||
Do pekáče vystlaného pečicím papírem naskládejte osušená kolečka lilku, posypte kořením, pokapejte trochou olivového oleje a poklaďte plátky rajčat. Opět okořeňte. | ||
Poklaďte kousky uzeného kuřete (lze nahradit šunkou apod). | ||
Zasypte strouhanou Nivou. Případně nahraďte jiným tučnějším sýrem. | ||
Zapékejte 20 minut na 190st. | ||
Podávejte s vařenými novými brambory. | ||
K večeři jsem zbytek zapečených lilků pokrájela. Na pánvi jsem nejdříve osmahla nadrobno nakrájenou cibulku, do té jsem dala pokrájený zapečený lilek, nakrájené vařené brambory, osmahla jsem a zalila čtyřmi vajíčky…. Manžel tvrdil, že tahle „smaženice“ byla ještě lepší než oběd….. :-)) | ||
Komentáře