Zapečená cuketa Rychlé večeře
Rychlovka z cukety, která chutná i mému masožravému manželovi :-)) 
Kromě cukety budete potřebovat dobrý sýr (hermelín, brie, ale klidně můžete zkusit i s Nivou), česnek a koření dle chuti (já použila směs Hungaria) 
Cuketu oloupejte a pokud má semínka, tak je vydlabejte. Mladé cuketky, které nemají ještě semínka jen oloupejte. 
Oloupanou cuketu krájejte na půl centimetrové proužky, které skládejte do pečicím papírem vyloženého pekáčku. 
První vrstvu posypte kořením Hungaria, prolisovaným česnekem a nastouhanou třetinou sýra (Brie). 
Poklaďte druhou vrstvou cukety, opět okořeňte, přidejte prolisovaný česnek a poklaďte plátky sýra. 
V lednici jsem objevila ještě tři plátky eidamu… tak jsem je tam taky dala :-)) 
Zapékám 15 minut na 180st. 
Cuketa zůstává mírně křupavá a díky koření a sýru je opravdu chutná…. 
Komentáře