Když jsem byla malá, milovala jsem kolečka rohlíků namočená ve vajíčku, usmažená a obalená v cukru… a to jsem vůbec netušila, že jsou to vlastně francouzské toasty… Až jako dospělá jsem zjistila, že tuhle pochoutku dělají i jinde a nevymyslela si ji moje babička jen pro mne :-)) A pokud ji ještě neznáte, můžete zkusit, až vás bude honit mlsná… je to rychlé, dobré a ještě zpracujete starší pečivo :-)) |
Na namáčení si připravte dvě vajíčka (to je množství cca na dvě porce) a rozšlehejte je se špetkou soli v cca 150ml mléka. | ||
Do rozšlehané směsi namáčejte buď kousky toastového chleba nebo již zmíněné rohlíky nakrájené na cca 1cm silná kolečka (a nemusí být čerstvé, klidně dva-tři dny starý). | ||
Opečte na oleji do zlatova. | ||
Horké obalte ve směsi moučkového a krystalového cukru (krystal dávám, aby to trošku „křupalo“ :-))
|
||
A teplé podávejte…. Dětem se sklenicí mléka nebo kakaa a dospělým s bílou kávou 🙂 |
Komentáře