Tuto malou mlsku mne naučila moje spolužačka, když jsme bydlely na privátě a před koncem měsíce došly všechny peníze a vařily jsme skoro z vody…. ovesné vločky stály (a dodnes stojí) pár korun a ostatní se vždycky našlo…… :-)) |
Dodnes, když nás doma honí mlsná a není nic napečeno a náš „sladký“ šuplík zeje prázdnotou tuhle dobrůtku udělám…. Zkuste to také… budete potřebovat kousek másla nebo trochu oleje, ovesné vločky, cukr a granko (nebo klasické kakao). |
||
Na másle/oleji osmahněte ovesné vločky dozlatova, ke konci přidejte cukr a granko podle chuti a jen rychle promíchejte a ihned stáhněte z plotýnky…. Kdo nemá rád kakaové věci, může vynechat kakao a udělat si jen jen sladké… |
||
Dají se jíst jen tak samotné, teplé jsou nejlepší… dobré jsou s kousky banánu a když zbydou, tak si ráno studené dám do bílého jogurtu…. | ||
Renesancí prošly takto upravené vločky, když jsem v nich zkusila obalit tvarohovo-krupicové nočky (místo strouhanky) a bylo to vynikající…. |
Komentáře