Tarhoňa Různé nápady z kuchyně
Více co je tarhoňa?? Pokud si prokliknete a pročtete si co říká teta Wiky, budete vědět s kým máte tu čest… ale já bych vám ráda představila způsob její úpravy. 

Tarhoňu od firmy Cesi jsem si nechávala vozit od kamarádek ze Slovenska. Možná si říkáte těstovina jako těstovina, ale budete se divit – chuťově je to něco zcela jiného než třeba kolínka :-))

Minulý týden jsem objevila 500g tarhoňu za 9,90 v Lidlu – zakoupila jsem, připravila a doporčuji – je stejně dobrá jako ta od Cesi.

Na obalu najdete návod na klasické vaření – tak jako jiné těstoviny, ale já jsem objevila návod na dušenou tarhoňu a od té doby nedělám jinak…. je totiž chuťově mnohem lepší než vařená.

Na suché teflonové pánvi nebo v hrnci orestujte suchou těstovinu.
Po pár minutách začne chytat narůžovělou barvu.
Poté přidejte 3 lžíce oleje a míchejte…. rychle se zbarví do světlehněda.
Přilijte vodu – 1,5x více než bylo těstoviny – tj. na 500g dejte 750ml vody. Osolte malou lžičkou soli.
Přiklopte pánvičku talířem nebo pokličkou, dejte na nejmenší hořák a nejslabší plamen a duste 15-20minut.
Po té by v pánvi neměla být žádná voda – všechnu do sebe vtáhne tarhoňa.
Promíchejte a můžete podávat.
Je to skvělá příloha například ke kuřecímu s nivovu omáčkou a žampinony.

Nebo třeba ke gulášku z pomalého hrnce.

 

Vyzkoušejte, uvidíte….

Komentáře