Zbyla mi půlka plechovky zkaramelizovaného salka a tak jsem vymyslela toto jednoduché snídaňové pečivo – není moc sladké a i třetí den rozpečené chutná jako čerstvé 🙂 |
V pekárně nebo ručně zadělejte těsto z: 250ml vody 80g másla 1 žloutku (bílkem budete potírat) 40g cukru 1 vanil.cukru šp.soli 510g hladké mouky 1/2 kostičky čerstvého droždí nebo přiměřeně sušeného |
||
Půl plechovky karamelového salka (lze již koupit zkaramelizované) vyšlehejte se 100g másla a potřete jím těsto rozválené na placku. | ||
Posypte 150g nahrubo nasekaných ořechů. Zarolujte jako roládu. |
||
Nožem nebo plastovou stěrkou krájejte cca 1cm široké plátky.
|
||
Pokládejte řezem na plech vystlaný peč.papírem. Potřete bílkem. |
||
Pečte na 170st cca 20minut. | ||
Podávejte pocukrované. Pečivo není moc sladké, protože jediná sladká složka je tam tenká vrstvička karamelu a pak pocukrování.
|
||
Recept na těsto jsem čerpala z této knihy. Autorka jej tam sice používá na něco jiného, ale musím pochválit – druhý i třetí den jsme si pečivo nahřáli chvíli v troubě a bylo jako čerstvě upečené. |
Komentáře