Karamelovo-ořechoví šneci Domácí pekárna
Zbyla mi půlka plechovky zkaramelizovaného salka a tak jsem vymyslela toto jednoduché snídaňové pečivo – není moc sladké a i třetí den rozpečené chutná jako čerstvé 🙂

 

 

V pekárně nebo ručně zadělejte těsto z:

250ml vody

80g másla

1 žloutku (bílkem budete potírat)

40g cukru

1 vanil.cukru

šp.soli

510g hladké mouky

1/2 kostičky čerstvého droždí nebo přiměřeně sušeného

Půl plechovky karamelového salka (lze již koupit zkaramelizované) vyšlehejte se 100g másla a potřete jím těsto rozválené na placku.

Posypte 150g nahrubo nasekaných ořechů.

Zarolujte jako roládu.

Nožem nebo plastovou stěrkou krájejte cca 1cm široké plátky.

 

Pokládejte řezem na plech vystlaný peč.papírem.

Potřete bílkem.

Pečte na 170st cca 20minut.

Podávejte pocukrované.

Pečivo není moc sladké, protože jediná sladká složka je tam tenká vrstvička karamelu a pak pocukrování.

 

Recept na těsto jsem čerpala z této knihy. Autorka jej tam sice používá na něco jiného, ale musím pochválit – druhý i třetí den jsme si pečivo nahřáli chvíli v troubě a bylo jako čerstvě upečené.
Komentáře