Vždy jsem si myslela, že Marlenka a Medovník je jeden a tentýž výrobek, ale byla jsem vyvedena z omylu – Medovník je s karamelovým krémem, zatímco Marlenka s bílým…. tak jsem si ji také musela vyzkoušet…. a myslím, že ze vzájemného souboje nevyšla vůbec špatně :-)) |
Na těsto si připravte 250g másla (případně Hery), 3 lžíce medu, 3 vejce, 250g cukru, 400g hladké mouky, 1 lžičku sody a 100ml mléka. | ||
Nad parou vyšlehejte máslo+med+cukr (já dávám plastovou nádobu do hrnce s vařící vodou, ale pokud nemáte zkušenost, že to vaše plastová nádoba vydrží, použijte raději dva hrnce dané do sebe), stále zahřívejte a přidejte mouku, sodu a mléko. Odstavte a vmíchejte vejce. |
||
Připravte si čtyři kusy pečicího papíru a obkreslete si na ně nejmenší z plechů, který máte. | ||
Rozetřete těstp stěrkou na pečicíc papír. | ||
Postupně si připravte všechny čtyři papíry, protože těsto se peče rychle – na 180st cca 10 minut. | ||
Upečené pláty nechejte vychladnout. | ||
Okrájejte okraje – já jsem si jako míru vzala čistý papír A4. Odkrojené kousky odložte (nesnězte :-)). | ||
Připravte si krém z 500ml mléka, 6 lžic dětské krupičky a 2 lžičky cukru svařte na kaši a do ještě teplé kaše vmíchejte 200g másla a jedno Salko (nesvařené). | ||
Krém nechejte chvíli prochladnout. | ||
Pláty potírejte rumem smíchaným s horkou vodou v poměru 1:1 a a krémem a postupně slepte všechny na sebe. Vrchní plát natřete také krémem. | ||
100 g ořechů (stačí jen jeden druh, já jsem doma měla ale pouze tento mix) a rozsekejte je spolu s odkrojky těsta. | ||
Posypte směsí vršek moučníku a dejte do ledničky na min. 12 hodin odležet. | ||
Čím delší dobu dáte moučníku na rozležení, tím je lepší – nejlepší byl po cca dvou dnech, ale to už ho zbyl jen kousek :-)) |
Komentáře