Můj muž donedávna prohlašoval, že brokolici nevezme do úst :-)) Jenže já vím, jak mu ji propašovat na talíř a přesvědčit ho, že co je zelené nemusí být špatné :-)) |
Nejdříve jsem dejte vařit oloupané brambory nakrájené na plátky. Po cca 15minutých varu jsem na ně položte celou očištěnou brokolici a opět přiklopte poklicí. Nechte ji v páře od brambor cca 5 minut. Poté brokolici vyndejte, brambory slijte. |
||
Brambory naskládejte na dno pekáčku. Pokud se vám nechce mastit a vysypávat strouhankou, vyložte jej pečicím papírem. Brambory osolte a pokud chcete posypte smaženou cibulkou (přiznávám, tato je koupená hotová v Ikea). | ||
Pokud máte doma „masožravce“ připravte si nějakou masovou složku (v tomto případě uzené maso) … já osobně bych se bez ní obešla…. a dále zálivku – do bílého jogurtu (zakysané smetany) rozšlehejte dvě vajíčka a tři utřené stroužky česneku. | ||
Důležité je koření – to i z nejméně populární zeleniny udělá pochoutku – já jsem použila Medvědí gril, ale je to jen na vás…. | ||
Z brokolice vykrájejte tuhé košťály. | ||
Brokolici spolu s uzeným naskládejte na brambory. Pokud nechcete v začátku odradit, dejte jen cca 2/3 hlavy brokolice… Ze zbytku vám poradím jak udělat skvělou pomazánku…. | ||
Zalijte jogurtovou směsí a posypte strouhaným sýrem. Dejte zapéci do trouby – 200st cca 15 minut. |
||
Jakmile sýr dostane krásnou zlatavou barvu je hotovo. | ||
Věřte, že si můj manžel pochutnal… netušil prý, že i brokolice může být tak dobrá…. . |
||
.. a druhý den jsem zbytek zapečených brambor s brokolicí nakrájela a osmahla na pánvičce – prý to bylo ještě lepší…. tak vidíte jak se dá do chlapa dostat brokolice :-)) |
Komentáře