Možná jste již někde četly recept na kuře Vokádo… já také… ale tak trochu jsem ho přizpůsobila k obrazu svému… |
V původním receptu totiž bylo jen kuře, česnek, sklenka oleje a malé balení plnotučné horčice… jednou jsem to zkusila, ale na můj vkus to bylo docela mastné a tak jsem vymyslela vlastní variantu, kterou i vy můžete dle libovůle obměňovat… Přidala jsem cibuli, kterou jsem nakrájela a dala na dno pekáčku. Použijte dle vlastní chuti – já dala jednu velkou cibuli. |
|
Na cibuli jsem poskládala vykoštěná a kůže zbavená kuřecí stehna (dají se takto již koupit, netřeba vykošťovat),osolíme a přidáme sedm celých stroužků česneku. V misce zkuste smíchat dvě lžíce oleje, dvě lžíce plnotučné hořčice a dvě lžíce kremžské hořčice. |
|
Tuto směs rovnoměrně natřete na kuřecí stehna. | |
Do stejné misky rozdrobte jednu kostičku slepičího bujónu, zalijte horkou vodou a zamíchejte. Nalijte na stehna. Samozřejmě pokud máte domácí vývar tak jej použijte. |
|
Vývarem zalijte kuřecí stehna tak, aby byly do 2/3 ponořená v tekutině. | |
Přikrijte poklicí (já peču v silikonovém pekáči na který není poklice, takže používám alobal) a dejte péci na 190st asi na třičtvrtě hodiny. | |
Poté sundejte alobal a ještě čtvrt hodiny nechejte péci bez víka. Tak a takhle by to mohlo být hotovo (jen bych asi vyndala česnek nebo ho na začátku již dala rozdrcený)…. |
|
ale to nesmíte mít rodinu jako já, která by cibuli v takovém stavu prostě nesnědla – takže maso vyndám, zbytek sliji do vyšší nádoby a rozmixuji tyčovým mixérem na hladkou omáčku… díky cibuli je dostatečně hustá a rozmixováním navíc krásně hladká…
|
|
vrátím zpět k masu, prohřeji a podávám… | |
a jak jinak v naší rodině než se skvělou rýží… (tentokrát s přídavkem indiánské rýže). Ale určitě by to šlo i s bramborem, hranolky nebo klidně s knedlíkem… |