Moc ráda šířím dál recept na vynikající muffiny od mé kamarádky Ivetky Hochmannové.
Pro milovníky karamelu skvělý recept. Oproti originálu jsem dala jen méně cukru do těsta…
Těsto si připravte z
300g polohrubé mouky
170g cukru krupice
2 vajec
2 lžic kakaa
1 ks prášku do pečiva
250ml mléka
100g rozpuštěného másla
Dále budete potřebovat plechovku karamelového salka – lze již koupit hotové zkaramelizované.
Z této dávky připravíte cca 18ks muffinů.
Byť mám silikonové formy na muffiny, přesto je vykládám papírovými košíčky… jednak se neušpiní forma, ale hlavně muffiny lze dobře zabalit jako svačinu a neosychají boky….
Do každého košíčku dejte těsto a pak pomocí dvou lžiček karamel. Tuto první várku jsem ještě shora pokryla trochou těsta.
Na druhý plech mi už nevyšlo těsto navrch a tak jsem to dala péci takto….
Pekla jsem na 180st horkovzduch cca 20 minut.
V době pečení jsem vyválela marcipán obarvený na červeno – ale můžete použít i bonbónovou potahovací hmotu –a vykrájela jsem srdíčka. Takto vypadají muffiny, kde jsem dala trošku těsta i navrch…. A takto ty bez zakrytí karamelu….
Hotové pocukrujeme a položíme srdíčko (není nutné, ale když někoho miluješ, není co řešit :-))
A ještě v řezu, aby jste viděli jaká krásná vláčná dávka karamelu na vás po zakousnutí čeká…. určitě se nedá o těchto muffinech říci, že jsou suché :-)) Varianta číslo dvě: do karamelu jsem vmíchala nahrubo namleté ořechy, kakaem jsem obarvila až druhou půlku těsta… tj. nejdříve jsem nalila světlé těsto, dala karamel s ořechy a pak zbytek obarvila kakaem….