Když jsem v Apetitu zahlédla tento recept, ihned jsem ho uložila do složky nutno vyzkoušet… můj manžel totiž miluje sladké, vanilku a zmrzlinu….. a tady je to vše v jednom :-)) |
Zprvu jsem neměla odvahu jít hned do 600ml od každé suroviny… protože co kdyby… :-)) Takže jse zakoupila jednu šlehačku a jedno salko a vylovila zbytek vanilkového lusku, který mi zbyl z vánoc…. |
||
Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vydlabejte špičkou nože skvělá semínka s jedinečnou vůní a chutí… | ||
Zbyky lusku můžete dát do nádoby s moučkovým cukrem – skvěle vám ho ovoní… ale upozorněnte na to ostatní členy rodiny – aby vám jej někdo nevyhodil jako se to stalo kdysi u nás, když Nika usoudila, že máme v cukru nějaký „bordel“ :-)) | ||
Smetanu nalijte do nádoby všechnu a ze Salka jsem odvážila stejnou část…. přidejte vanilková zrníčka a ušlehejte dotuha. | ||
Nandejte do misky. | ||
Po osmi hodinách v mrazáku byla zmrzlina krásně krémová…. na mne ale moc sladká…. | ||
Druhý den se jí však můj manžel a syn podívali na dno…. prý vynikající…. Já zkusím napříště ubrat to Salko (a třeba použít šlehačkovou lahev), uvidíme co to udělá – určitě tu dám vědět….
Ale pokud vám sladké nevadí, tak vzhůru do ní – jinak je vynikající a lehce připravitelná. |
||
Zkusila jsem udělat zmrzlinu pomocí šlehačkové lahve a naplnit s ní domácí trubičky… vznikla úžasná variace na ruskou zmrzlinu…. |
Komentáře