Jak nejsnadněji propašovat masožravci nějakou tu zeleninu?? Přimíchat ji k masu a dobře okořenit :-)) |
Pak jim klidně můžete naservírovat celou hlávku kapusty bez mrknutí oka 🙂 | ||
Kapustu nakrájejte na čtvrtiny, dejte do vařící osolené vody a pět minut povařte, poté sceďte a nechejte vychladnout. | ||
Připravte si mleté maso – nejlépe půl na půl hovězí a vepřové – na menší hlávku kapusty bude stačit celkem něco kolem půl kila a dostatek česneku 🙂 | ||
V robotu nasekejte kapustu najemno. Před tím ale vykrájejte tuhé košťály. Nasekejte i česnek. | ||
Nakonec přemelte i maso, bude jemnější. Přidejte vejce (jedno až dvě, podle velikosti). | ||
Osolte, opepřete. Přidejte ještě strouhanku, která hmotu zahustí. Pokud jste nepřidali dostatek česneku, přidejte alespoň nějaké výrazné koření – například majoránku apod., která dá karbanátkům výraznou chuť. |
||
Ještě si připravte strouhanku na obalení karbanátků. Můžete do ní přidat ještě sezamové semínko a chia semínka… fantazii se meze nekladou. | ||
Usmažte na oleji. Dobrou chuť….
PS. A pokud vůbec maso nemusíte, zkuste přístě místo něj přidat namočené ovesné vločky nebo sojový granulát…… |
||
Komentáře