Pokud vás nebaví stále smaženice dokolečka, zkuste třeba houbové lívance 🙂
Netuším jak u vás, ale tady na jihu letos rostou…. a protože naše rodina je veskrze houbařská a houbomilovná (píši veskrze, myslím tím kromě syna, který sice na houby chodí, ale do úst je nevezme :-)) byla letos naše návštěva lesa úspěšná. Poslední várku přinesla v pondělí Nika, která vyrazila po škole na hodinku do lesa s našimi kamarády…. a byl z toho košík většinou křemenáčů a kozáků.
Hlavy jsme nakrájeli a dali sušit. Již roky používám nejjednodušší sušák, který je vždy po ruce – na klasický skládací sušák prádla kolíčky přidělám záclonu. Výhodou je, že to suší i zespoda, tudíž mohu řezat i silnější plátky a díky tomu v zimě v polévce či omáčce opravdu plavou kusy hub 🙂
Po dosušení záclonu vyperu a sušák složím.
Nohy nakrájejte na malé kostičky, klobouky na plátky. Jednu cibuli nakrájejte najemno.
Poduste na trošce oleje stejně jako když děláte smaženiny. Osolte, opepřete.
Podušené houby nechejte vychladnout. Pak do nich přidejte
3 vajíčka
3 lžíce zakysané smetany
3 lžíce hladké mouky
plus můžete ještě dosolit, dopepřit, případně přidat oblíbené koření.
Můžete zkoušet i různé varinaty – přidat strouhaný sýr, Nivu, česnek…. apod.