|
|
Na marinádu jsem si připravila šťávu z jednoho citronu, velkou lžíci medu, tři lžíce oleje, česnek (2-3 stroužky podle síly), sůl (asi půl lžičky), pepř a kari. |
|
|
Když jsem to dala do misky vypadalo to opravdu tak trošku jako vaření pejska a kočičky…. ale kupodivu se to nakonec po chvíli míchání celkem spojilo…. |
|
|
Kromě masa (já použila kuřecí horní stehna, ale určitě by šlo naložit téměř cokoli), jsem ještě marinovala žampiony a hlavně jednu ingredienci, které jsem se potřebovala zbavit v lednici – ostré nakládané cibulky, zakoupené omylem…. |
|
|
Vše jsem do marinády naložila a nechala přes noc odležet. |
|
|
Poté jsem to šoupla do pomalého hrnce. Ale pokud jej nemáte, tak by určiě šlo vše udělat v pánvi s pokličkou…. |
|
|
Po třech hodinách pomalení se bytem rozlévala skvělá vůně, omáčku jsem slila, rozmixovala, trošku zahustila hotovou jíškou, ochutnala, trošku dopepřila…. nebylo to ani sladké ani kyselé, chutě se propojily a bylo to dobré…. |