Milujeme Nivu a můj manžel tvrdí, že bych byla schopná ji přidat i do buchet… ale nebojte, dnes jsem ji dala jen do karbanátků….. |
Připravte si mleté maso, vajíčka, Nivu a česnek… po dlouhé době se mi podařilo sehnat český česnek a užila jsem si opravdu jeho sílu 🙂 Nivu nastrouhejte a vše smíchejte dohromady, jemně osolte (opatrně, protože Niva je slaná) a opepřete. |
||
Vlhkýma rukama tvarujte karbanátky a pokládejte je na plech vystlaný pečícím papírem. Můžete hodně natěsno, protože karbanátky se pečením zmenší…. | ||
Dejte do trouby – 180st a po cca 20 minutách otočte…. | ||
Takhle krásně se vám vypečou… tuk ve kterém plavou je ten, který při smažení zůstává uvnitř, proto si myslím, že tato alternativa smažení je mnohem zdravější a ještě nemusíte stát u pánve…. | ||
Podávejte s bramborem, kaší apod… a zeleninou…. Jak z ředkviček udělat lekníny už také víte… |
Komentáře