Zkusili jste již rybu Pangasius? Pokud ne, určitě doporučuji. Ryba je zcela bez kostí a lze ji připavit na moho různých způsobů – já jsem tentokrát zvolila neobvyklý obal a usmažila… |
Na čtyři porce jsem potřebovala: 4 filety pangasia 2 vajíčka trochu mléka sůl půl balíčku str.sýru půl balíčku sušené br.kaše olej na smažení ta br.kaše mi zbyla otevřená z receptu na chleba a chtěla jsem ji spotřebovat, povedlo se…. Filety je nutné po rozmrazení dobře vysušit v utěrce, pokud to neuděláte, bude maso „rozblemcané“. Po vysušení jsem kousky oslila a okořenila – můžete opepřit nebo použít libovolné kořenící směsi. |
|
V jednom talíři si rozmíchejte dvě vejce s trouchou mléka a solí. Ve druhém talíři smíchejte bramborovou kaši se strouhaným sýrem. Rybu obalte nejdříve ve vajíčku, poté ve směsi kaše a sýra. Dobré je obal ještě jednou zopakovat, lépe drží a vytvoří skvělou křupavou kůrčičku – tj. ještě jednou dejte do vajíčka a do suché směsi. Smažte na pánvi. |
|
Po usmažení vyndejte na papírovou utěrku nebo pap.ubrousek. Nasaje přebytečný tuk. | |
Podávejte s pečenými bramborami, tatarkou apod. |