Vlog 1250/25 – Zvíkov, restaurace s v lese a kapličkový hřbitov Blog / Cestování / Hlavní jídla / vegan / Vlog

Vyrážíme na výlet a jak je naším zvykem, bereme si jídlo s sebou….

Základ je cibule, mrkev, žampiony a rostlinný gyros.

Cibulku karamelizuji spolu s mrkví a používám orleánský sladový ocet od www.fermato.cz

Dochucuji chilli v oleji od stejné firmy. A připomínám, že na vše od nich máte s kódem MONIKA10 slevu 10%.

Přidána kukuřice, řepa, arašídy… okořeněno kořením Garam Mlsala 🙂  Není to překlep, tak se opravdu jmenuje koření od Fermata 🙂

Podlito rostlinnou smetanou a připraveno na druhý den….

Na snídani jsme si upekli mazanec ve tvaru nekulatém.

Na chuti to neubralo.

Míříme na Zvíkov.

Svítí sluníčko, ale venku je kolem nuly…

Na Zvíkově jsem nikdy nebyla ani já, ani Martin…

Cestou jsme si naposlouchali pár podcastů o tomto hradě.

A ve vlogu vám o něm řeknu něco více.

Tady pár fotek.

 

Zvíkov leží na soutoku Vltavy s Otavou.

 

Loučíme se s hradem.

Protože foukalo tak jsme hledali kde si dáme oběd…

Pěkně v závětří jsme si pochutnali.

Kousek od sebe jsme viděli rampouchy

ladoňky

a pivoňky

Cestou zpět zastávka v Albrechticích.

Unikátní kapličkový hřbitov.

Doma lahodný krém – kdo už ho podle mého vlogu zkoušel?

Martin sestavil Irče strojek na FIMO.

A také přivezl brambory a dýni uvařené v páře.

Dali jsme si je fungi pad – bylo to moc dobré.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *