Vlog 1197/25 – recept na dubajská čokoládová srdíčka Blog / Hlavní jídla / Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan / Vlog

Už jste propadli mánii zvané Dubajská čokoláda??? Já jsem se dlouho držela a poté jsem stejně zjistila, že ani jedna z těch co jsou na trhu není vegan…. takže…. takže jsem si ji vyrobila sama a protože byl Valentýn, tak ve tvaru srdíček…

Největší problém se zdál s jednou složkou – kadayif těstem – respektive s nudlemi z toho těsta.

Ale to bych nebyla já, abych na to nepřišla… prostě si je vyrobte doma – těsto umíchejte z

90g hladké mouky

50g kukuřičného škrobu

190g vody

13g oleje a špetky soli

Nechte chvíli odpočinout, pak nandejte do cukrářské sáčku, ustřihněte špičku, ale jen maličko…. a na suchou teflonovou pánvičku stříkejte tenké proužky, jak to vidíte ve vlogu.

A máte domácí kadayif nudle. Ty překrájejte (nebo klidně nastříhejte) na malé kousky a opečete na kokosovém oleji či másle do zlatova.

Upečené přendejte na papírovou utěrku.

Dále si připravte pistáciové máslo, případně pistácie, agáve sirup a čokoládu a kokosový olej.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidala jsem trošku kokosového oleje.

Opražené nudle smíchejte s pistáciovým máslem a agávovým sirupem, já jsem ještě přidala nasekané pistácie, ale to nemusí být.

Formy vylijte čokoládou a přebytečnou za chvíli vylijte zpět, potřebujete jen aby byly pokryté stěny. Více uvidíte ve videu. Nechte zatuhnout a naplňte připravenou náplní.

Zalijte čokoládou.

Nechte ztuhnout a podávejte.

Náplň je skvělá, příště bych se pokusila o ještě tenčí vrstvu čokolády, aby byl prostor na ještě více skvělé náplně.

Dejte mi vědět, zda jste vyzkoušeli a chutnala vám.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *