Jedno jídlo a dvě varianty… |
Na květákové placičky si připravte kromě květáku ještě vajíčka, sýr, česnek, strouhanku a nějaké výrazné oblíbené koření. | ||
Hodně lidí dělá placičky z vařeného květáku. Osobně si myslím, že to je zbytečné. Já jen v robotu nasekám syrový květák najemno. | ||
Spolu s květákem nasekám i sýr. Toto je základ pro tu zdravější verzi placiček… ale protože mám doma masožravce, tak pro ně dělám verzi „ovoněnou“. |
||
Na „ovonění“ používám kouzek uzeného nebo třeba klobásku… nakrájím ji na kousky a v robotu rozsekám také na kousíčky… | ||
Vlevo vidíte základ pro bezmasou verzi a vpravo masožravou… Potom do každé přidám dvě vajíčka, strouhanku, utřený česnek… a hlavě nějaké výrazné koření…. dle vaší chuti… protože bez správného okořenění to není ono. |
||
Dobré je si nejdříve na pánviče osmažit kousíček, ochutnat a případně ještě dokořenit.
Můžete podávat jen se zeleninou. |
||
Nebo třeba s bramborovou slámou, kterou připravíte jednoduše tak, že uvařené brambory ve slupce oloupete, necháte vychladnout a nastrouháte na hrubém struhadle na plech vystlaný pečícím papírem. Mašlovačkou na povrchu jemně pomažete olejem, ve kterém jste rozmíchali trochu koření na americké brambory. Zapečete dozlatova. | ||
Květákové placičky můžete také vkládat do housek a udělat tak velice zdravou variantu na hamburger. |
Komentáře