Květákové placičky Hlavní jídla
Jedno jídlo a dvě varianty…
Na květákové placičky si připravte kromě květáku ještě vajíčka, sýr, česnek, strouhanku a nějaké výrazné oblíbené koření.
Hodně lidí dělá placičky z vařeného květáku. Osobně si myslím, že to je zbytečné. Já jen v robotu nasekám syrový květák najemno.

Spolu s květákem nasekám i sýr.

Toto je základ pro tu zdravější verzi placiček… ale protože mám doma masožravce, tak pro ně dělám verzi „ovoněnou“.

Na „ovonění“ používám kouzek uzeného nebo třeba klobásku… nakrájím ji na kousky a v robotu rozsekám také na kousíčky…

Vlevo vidíte základ pro bezmasou verzi a vpravo masožravou…

Potom do každé přidám dvě vajíčka, strouhanku, utřený česnek… a hlavě nějaké výrazné koření…. dle vaší chuti… protože bez správného okořenění to není ono.

Dobré je si nejdříve na pánviče osmažit kousíček, ochutnat a případně ještě dokořenit.

 

Můžete podávat jen se zeleninou.

Nebo třeba s bramborovou slámou, kterou připravíte jednoduše tak, že uvařené brambory ve slupce oloupete, necháte vychladnout a nastrouháte na hrubém struhadle na plech vystlaný pečícím papírem. Mašlovačkou na povrchu jemně pomažete olejem, ve kterém jste rozmíchali trochu koření na americké brambory. Zapečete dozlatova.
Květákové placičky můžete také vkládat do housek a udělat tak velice zdravou variantu na hamburger.
Komentáře