Slaný koláč quiche čili kiš Rychlé večeře
  Co je pro Italy pizza, to je pro Francouze slaný koláč quiche – čti kiš. 

 

 

 Připravte si těsto z 300g hladké mouky, 125g másla, 100ml vody a špetky soli. Můžete použít i domácí pekárnu. Poté co se těsto zpracuje, dejte jej zabalené na hodinku do ledničky, bude se vám s ním lépe pracovat.

Poté jej rozválejte a dejte do formy. Dno propíchejte vidlličkou. 

   

 Správně by se mělo dno zatížit fazolemi, ale protože jsem doma žádné nenašla, ustříhla jsem kus pečícího papíru a přes něj dala talířek.  Dejte do trouby vyhřáté na 180st a pečte 10 minut.

Poté sundejte talířek a pečící papír (přípradně pečící papír a fazole) a dejte péct ještě na dalších dest minut. 

   

 Mezi tím si připravte náplň koláče…můžete použít libovolnou, ale neměla by chybět slaninka, cibule, zakyaná smetana, vajíčka  a muškátový oříšek…. 

já jsem ještě přidala žampiony a Nivu.

 

     Na pánvičce si osmahněte nakrájenou slaninku, cibuli a žampiony. Můžete použít i houby z lesa :-))
     Nastrouhanou Nivu smíchejte se vajíčky, zakysanou smetanou, osolte, opepřete, postrouhejte muškátový oříšek. 
     Na přepečené těsto nejdříve dejte směs z pánvičky a na ni nalijte smetanovou směs.
     Pečte dalších 30 minut.
     Quiche je skvělý teplý, studený a i druhý den ohřívaný… zkuste a uvidíte…. 
     A pokud vám zbyde těsto, udělejte z něj buď tyčky k  vínu nebo jako já – vykrájejte různé tvary, upečte a přidejte do salátu místo krutonů. 

 

Komentáře