Nika si pro vás připravila návod na modelání berušek – buď můžete použít fimo či jinou polymerovou hmotu nebo marcipán a ozdobit jimi dort. |
Budete potřebovat černou, červenou a kousek bílé hmoty. | ||
Varianta A – se zavřenými krovkami Z červené hmoty si připravte protáhlou kuličku (aneb jak říká můj chytrý syn – elispsoid) a z černé placičku, ze které vykrojíte vykrajovátkem půlkolečko. |
||
Tím obalte jeden konec červené hmoty. | ||
Z černé hmoty ještě nařízněte tenký proužek a rozdělte jím tělíčko berušky napůl. | ||
Připravte si sedm malých kuliček na tečky. Další dvě větší bílé na oči a dvě malé černé na zorničky. | ||
Tak a tady je jedna vykulená hotová beruška 🙂 a Domča vám přidává ještě jeden způsob. | ||
Varianta B – s otevřenými krovkami – aneb jen odletět 🙂 Na tělo si připravte kousek černé hmoty. |
||
Z červeného plátku si vykrojte křídla. | ||
Křídla přimáčkněte na tělo. | ||
Stejně jako u první berušky přidělejte oči a připravte si černé kuličky na krovky. | ||
A tady jsou obě u sebe – můžete jim udělat i malé nožičky….. | ||
Hotové berušky z Fima upečte na 110st – 30minut. Mohou být jako přívěšek nebo třeba magnet….. a berušky z marcipánu doporučuji zkonzumovat :-)) | ||
A ještě návod z ruského internetu |
Komentáře