Vlog 1011/24 – sírovec a recepty na jeho zpracování Blog / Moučníky / Recepty / Různé nápady z kuchyně / Rychlé večeře / vegan / Vlog

Celý tento vlog je o sírovec žlutooranžovém, kterému se říká též chorošovec sírový či choroš sírový, je dřevokazná houba z čeledi troudnatcovitých. Mladé plodnice tohoto druhu sírovce jsou jedlé.

Už jsem vám tady na stránkách o sírovci psala a ne jednou… tady je můj první článek. 

Tentokrát jsem ho dostala od Michala a hned jsem se dala do zpracování….

Sírovec musíte před dalším zpracováním povařit ve slané vodě.

A pak už se k němu chováte tak, jako by to bylo kuřecí maso… takže můžete udělat třeba nudličky na asijský způsob.

Ty jsou dobré i když si je ohřejete druhý den dohromady s rýží.

Nebo řízečky v netradiční strouhance na zeleninovém salátu.

Můžete si je obalit i v těstíčku.

Sírovec je opravdu lahodný.

Nebo řízečky v kukuřičné strouhance se šťouchanými brambory.

Nebo si můžete udělat pikantní nudličky a vložit je do bagelu.

Chutná to opravdu skvěle.

A co řízečky s bramborovou kaší? To je lahoda.

A když do namáčecího těstíčka přidáte dobré koření, tak máte vyhráno.

A když vám ty naložené kousky zbydou, tak je obalíte ve strouhance a máte zase řízečky.

Řízky na sto způsobů.

Poslední kousky jsem nastrouhala na hrubo a namarinovala.

Opekla jsem na cibulce, přidala trošku vařené rýže a skvělá náplň do tortill byla hotová.

A i u tortill si můžete vyhrát s kombinacemi.

A nebo směs prostě jen dát spolu se sýrem, přeložit a strčit do grilu.

Tak to byl můj týden se sírovcem…..

Znáte sírovec?? Našli jste ho někdy? My asi dvakrát… jednou jsem o něm psala i tady. 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *