Myslím, že úplně každému, kdo vlastní a peče v domácí pekárně se někdy podařilo upéci ušák…. |
Příčin proč se to tak stane může být několik a někdy mám pocit, že je to prostě neovlivnitelné…. pozorováním jsem si všimla, že to může způsobit více tekutiny (každá mouka totiž jinak nasaje vodou a i když dáte stejný poměr jako obvykle), může to být také špatným nadávkovním droždí – když ho dáte více, těsto víc nakyne, ale pak to neudrží a spadne…. no a také se mi to jednou stalo, když jsem během pečení nadzvedla víko a pustila dovnitř studený vzduch (už ani nevím proč :-)) – nicméně chléb ušák je co se chuti týče naprosto stejný jako povedený, jen ten tvar… | ||
… ale právě ten tvar mne inspiroval…. vždyť to je kočka jako vyšitá…. | ||
a stačilo málo – namazat máslem, posypat str.sýrem, kolečka salámu a šunky, vajíčko, rajčátko a korbáčiky. A to by bylo, aby takovou svačinku každé dítko s chutí nesluplo…. samozřejmě, že variant zdobení by se dalo vymyslet spousta… |
Komentáře