Když jsem připravovala oslavu narozenin své dcery a dělala dort ve tvaru sýru a myší, přemýšlela jsem co udělám jako slanou variantu občerstvení. A řekla jsem si, proč neudělat i myšky jako slanou variantu… |
V domácí pekárně si připravte oblíbené těsto na housky/rohlíky – já mám nejoblíbenější těsto s medem. Místo rohlíku vytvarujte těla myšek. Nechejte na plechu dokynout cca 15 minut. | ||
Poté potřete slanou vodou a místo očí zasaďte neloupaná dýňová semínka. Ještě můžete posypat sezamem nebo mákem, dle obliby. Upečte v troubě nastavené na 180st – cca 20 minut – poznáte podle barvy… |
||
Kromě bulek si připravte náplň (stejnou jakou by jste mazali na chlebíčky), já použila lučinu, strouhaný uzený sýr a plátek šunky. Tence nakrájený suchý salám (např. paprikáš) na uši myšky a korbáčiky na ocásek. |
||
Bulku nakrojte ze zadní části tak, aby jste ji zcela nepřeřízli. V místě čumáčku zůstává nenakrojená. Namažte lučinou (máslem), naplňte dle libosti. | ||
V místě uší vpíchněte ostrý nůž a udělejte zářez široký i hluboký zhruba 1cm. | ||
Kolečko salámu na jednom místě obvodu trochu složte a pomocí oblého konce lžičky či jídelního nože zasuňte trochu do vzniklého otvoru. | ||
Dotvarujte ouška a přidejte ocásek z korbáčiku…. | ||
A může se podávat… nejlépe vypadají, když jich je více u sebe, což se mi nepodařilo vyfotit, protože mi je děti odebírali přímo pod rukou :-)) |
Komentáře