Vlog 104/21 – bylinkový Blog / Nápady / vegan / Vlog

Sobotěnka jako malovaná a navíc ve znamení příprav na příjezd Aničky, na kterou se moc těším…. a možná i díky tomu jsem dnes nějak nemohla dospat…

Víkend jsem začala sladkou snídaní, kdy základ vaflí tvoří zbytek včerejší snídaně… prostě vše využiji…

Poté jsem se přestrojila za červenou Karkulku, popadla košíček a šla na trhy.

Trhy pod Bílou věží na Piaristickém náměstí mají v Českých Budějovicích už stopadesátiletou tradici.

Já šla pro bylinky a stáleplodící jahody.

Tady je můj skromný nákup.

Z podpalových dřívek jsem si vyrobila rozlišovače – jak na to ve vlogu. 

Zasazeno… ale mám problém s dvěma bylinkami, které přezimovaly a jen se probudily k životu…. je to tymián nebo ne???

A tady zase nevím, zda to je majoránka či oregáno….

Ty nově koupené bylinky samozřejmě ještě v hlavě držím a označuji správně…. A tady ještě odkaz na to, jak jsem tenhle dvoupatrový bylinkový květináč zakládala….

Jahody už také v truhlíku.

K obědu si dělám takovou směs s čajotem – to je to co držím v ruce a věnoval mi to Šon.

Chutnal skvěle – jako mladičká kedlubna… takže do jídla šla jen půlka a druhou jsme dojedli k večeři.

Směs jsem měla s perlovým kuskusem.  A ještě pohled na balkon, kde jsem navíc i vysála ten travní koberec.

Cestou parkem jsme zahlédli sojku. Já ji takhle zblízka viděla poprvé.

K večeři chlebík, který udělal Martin.

Krásnou neděli vám přeji

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *