Mám pro vás recept, který jsem slibovala v dnešním vlogu. Jedná se o recept z mé kuchařky Vegan recepty hravě a zdravě. Jen varuji, výsledky jsou silně návykové…. 🙂
Budete potřebovat buď datle nebo datlovou pastu. Pokud použijete datle, tak si je předem vypeckujte a namočte.
Kromě datlí či datlové pasty ještě potřebujete nesolené pražené arašídy, medjoul daltle, ořechy a datlový sirup a čokoládu na vaření.. Arašídové máslo je tam omylem, bylo do pralinek, které jsem dělala současně.
Ořechy a datle (datlovou pastu) v poměru 1:1 rozmixujte na lepivou hmotu.
Připravte si misku a vystelte ji pečicím papírem.
Namačkejte stejnoměrnou vrstvu hmoty. Pokud vám hmota zbyde, můžete z ní udělat rumové kuličky, tak jak to ukazuji tady.
Do hmoty zatlačte nesolené pražené arašídy. Množství podle sebe. My raději více, než méně.
Připravte si karamelovou pastu z medjoul datlí a datlového sirupu (případně javorového). Určitě použijte medjoul datle, nesnažte se je nahradit…. Na takovou misku jako mám já vám jich stačí cca 7 ks.
Vypeckujte a s datlovou pastou rozmixujte.
Pastou potřete ořechovou vrstvu.
Dejte na hodinku do mrazáku. Poté vyndejte, nakrájejte na kousky.
Já tyčky použiji jako vánoční cukroví a tak krájím malé kousky.
Namáčejte v rozehřáté čokoládě.
Vršek a boky….
Namočené pokládejte na pečicí papír a můžete ozdobit i arašídy.
Nechte dobře vychladit.
Skladujte v krabičce a v chladnu.
Tyčky jsou opravdu lahodné…
Připravte se na to, že jedna stačit nebude 🙂
Další skvělé recepty najdete v mé kuchařce Vegan recepty hravě a zdravě.
Přeji vám dobrou chuť a budu ráda, když mne budete odebírat na YouTube.