Mandlová srdíčka Moučníky / Recepty / vegan

Je to těsto na způsob pracen, ale odebrala jsem dvě věci, které v nich úplně nemusím – kakao a hřebíček 🙂 a myslím, že výsledek se povedl.

100 g rostlinného tuku či másla 

125 g špaldové hladké mouky 

60 g třtinového cukru 

50 g mandlové mouky 

půl lžičky skořice 

na obalení domácí moučkový třtinový cukr 

Vypracovat těsto, zabalit do fólie a minimálně přes noc nechat v lednici.

Plníme do formiček – jak jsem k těm mým přišla se dozvíte v adventním vlogu. 

Vymažte nebo vystříkejte olejem,

Těsto si rozdělte na menší kousky, z každého udělejte v ruce kuličku a vtlačte ji do formičky.

Pečeme na 170 st do zezlátnutí těsta – cca 15-20 min.

Chvilku necháme vychladnout a pak vyklopíme a obalujeme v moučkovém třtinovém cukru.

Celý postup najdete v tomto videu.

Zabalíme a necháme pár dní odležet.

Ale i bez odležení jsou moc dobrá 🙂

Postup najdete v tomto videu a pokud se nechcete dívat na celé, tak po videem máte odkaz přímo na úsek s těmito srdíčky 🙂

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *