Pokud máte rádi nakládané sýry, ale z nějakého důvodu je nemůžete jíst, tak mám pro vás náhradní variantu, která si s původním receptem vůbec nezavdá. Jediné dva problémy, na které jsem při přípravě narazila, byla doba uložení a tudíž čekání na výsledek a pak název, kdy jsem se nemohla rozhodnout, zda je tofu nakládané nebo naložené. Ostatní vše bylo velice snadné a výsledek byl neuvěřitelně lahodný. A chutnal všem – jak vidíte na konci mého videoreceptu 🙂
Budete potřebovat: bazalkové tofu, papriku, grilovací koření, chilli papričky, červenou cibuli, česnek, sušená rajčata, ředkvičky, zelený pepř, olej, sůl, čerstvé bylinky – např. bazalka a oregano.
Tofu si nakrájejte na větší hranolky a ty kompletně namočte ve směsi grilovacího koření, sladké papriky a soli. Postupně je skládejte do čisté, vyvařené sklenice a prokládejte proužky cibule, plátky česneku, sušených rajčat a kousky chilli papriček. Můžete přidat i plátky zeleniny – například ředkvičky či papriku. Určitě přidejte i čerstvé bylinky – například bazalku a oregano.
Důležité je, aby sklenice byla hodně naplněná. Na závěr vše zalijte rostlinným olejem a na 14 dní dejte do lednice a zkuste vydržet neotevřít. Odměnou vám bude velice chutné tofu, které podávejte s dobrým pečivem a lahodným vínem.
Skleničku jsem opět vyzdobila – černá tabulová fólie a křídový fix – více o tom najedete tady.
Dobrou chuť vám přeji a dejte vědět, jak vám chutnalo….