GF vafle a sušenky Moučníky / Recepty / vegan

Další z receptů na bezlepkové vafle a ze zbytku jsem udělala krásně křupavé sušenky.

Opět mám trošku problém s přesným odměřováním surovin, proto prosím pokud výsledná hustota nebude přesná, tak případně dořeďte mlékem nebo dohustěte  jedním druhem mouky.

Na dva hrnečky rostlinného mléka použijte tři mouky – rýžovou, pohankovou a mouku namletou z ovesných vloček – od každé cca 3/4 hrnečku – celkem tedy cca dva a čtvrt hrnečku. Přidejte půl balíčku pudingového prášku, půl sáčku kypřicího prášku, půl lžičky skořice, tři lžíce třtinového cukru a špetku soli.  Těstíčko by mělo mít konzistenci lívanečkového těsta.

Pak jen stačí postupně nalévat do vašeho vaflovače a upéct křupavé vafličky.

A pokud vám zbyde těsto, počkejte až vychladnout vaflovací plotýnky v sendvičovači  a vyměňte je za sušenkovací plotýnky. 

Nalévejte vždy cca polovinu velikosti plotýnky, po zavření se těsto rozteče.

Sušenky vyndavejte na mřížku, aby vychladly a neopotili se zespodu.

To dělám i s vaflemi.

Sušenky jsou křehké a křupavé…

Komentáře