Další z receptů na bezlepkové vafle a ze zbytku jsem udělala krásně křupavé sušenky.
Opět mám trošku problém s přesným odměřováním surovin, proto prosím pokud výsledná hustota nebude přesná, tak případně dořeďte mlékem nebo dohustěte jedním druhem mouky.
Na dva hrnečky rostlinného mléka použijte tři mouky – rýžovou, pohankovou a mouku namletou z ovesných vloček – od každé cca 3/4 hrnečku – celkem tedy cca dva a čtvrt hrnečku. Přidejte půl balíčku pudingového prášku, půl sáčku kypřicího prášku, půl lžičky skořice, tři lžíce třtinového cukru a špetku soli. Těstíčko by mělo mít konzistenci lívanečkového těsta.
Pak jen stačí postupně nalévat do vašeho vaflovače a upéct křupavé vafličky.
A pokud vám zbyde těsto, počkejte až vychladnout vaflovací plotýnky v sendvičovači a vyměňte je za sušenkovací plotýnky.
Nalévejte vždy cca polovinu velikosti plotýnky, po zavření se těsto rozteče.
Sušenky vyndavejte na mřížku, aby vychladly a neopotili se zespodu.
To dělám i s vaflemi.
Sušenky jsou křehké a křupavé…