Vafle mne nepřestanou bavit. Už proto, že jsou hotové jedna dvě. A taky jejich variabilita. Třeba dnes jsem si chtěla udělat bezlepkové. Vím, že jeden recept na stránkách už mám, ale chtěla jsem ho ještě zjednodušit. A povedlo se. A tak si ho jdu rovnou zapsat, ať ho nezapomenu. Já totiž své stránky využívám i jako vlastní kuchařskou knihu 🙂
Kromě mého oblíbeného vaflovače budete potřebovat rostlinné mléko (např. domácí kokosové), pohankovou mouku, kypřící prášek, špetku soli a sladidlo – já použila rýžový sirup, ale můžete tam dát co je vám srdci blízké.
Poměry jsou od oka, ale pokusím se – sklenička mléka, dvě skleničky pohankové mouky, lžíce sladidla, špetka soli, lžíce oleje a půl kypřícího prášku – prostě to musí být takové lívancové těsto….
Nalijeme do sendvičovače – vaflovače a upečeme dozlatova.
Chvíli necháme na mřížce vychladnout.
Podáváme s čím je libo – já se skvělými marmeládami od syna, granátovým jablíčkem a místo cukru strouhaný kokos.
Vafle jsou krásně křupavé a samozřejmě přirozeně bezlepkové.
Krásné pondělní ráno všem….
a pokud nevíte jak vydolovat zrníčka z granátového jablíčka, tak koukněte na video… .