Určitě znáte oblíbený medovo-hořčičný, tak z něj ten můj vychází, jen místo medu používám agávový sirup. Nejen pro vegany, ale třeba i pro alergiky, kteří prostě med nemohou….
Budete potřebovat – agávový sirup, hořčici, citrónovou šťávu, olej, sůl a pepř.
Na větší misku salátu smíchejte 1 lžíci citr.šťávy, 1 lžíci agávového sirupu, 1 lžíci hořčice a 5 lžic oleje. Já používám řepkový, ale můžete zkusit i olivový.
Použila jsem nejdříve plnotučnou estragonovou hořčici, kterou jsme včera na ochutnání koupili v Rakousku. K jídlu je super, ale tady v zálivce byla moc jemná a tak jsem ještě přidala lžičku dijon hořčice. Plus sůl a pepř, samozřejmě.
Zálivka je na světě…. do salátu ji dejte těsně před konzumací, aby vám díky ní nezvadl….
A k salátu jsem si udělala ve svém oblíbeném vaflovači křupavé placičky. Bezlepkové.
Recept na ně najdete TADY.
A ještě tip na podobnou zálivku, kde ale vynechávám sladkou a kyselou složku, protože ji tvoří zelí a jablko – více TADY.