Začíná období, kdy cukety dozrávají rychlostí blesku a já stále vymýšlím recepty, jak je zužitkovat. Dnes mám pro vás recept na tatarák, jehož základ tvoří právě cuketa. A dělá to tak dobře, že si na něm pochutnají i ti z vás, kdo jindy preferují masovou verzi. Navíc v tomto horkém počasí se nemusíte bát rychlé zkázy.
Budete potřebovat: jednu cuketu, dvě cibule, tři stroužky česneku, olej, uzenou papriku, sójovou omáčku, bbq omáčku nebo dobrý kečup, hořčici, sůl a pepř
Cuketu rozkrojte, vydolujte semínka a zbytek nastrouhejte nahrubo, dejte do mísy, kterou jste vystlali čistou utěrkou, posolte a nechte cca 15 minut vypotit. Poté pomocí utěrky vymačkejte šťávu.
Cibulku si nakrájejte nadrobno, orestujte ji na troše oleje, přidejte vyždímanou cuketu a společně restujte cca 10 minut.
Poté přidejte lžíci uzené papriky, dvě lžíce sójové omáčky, tři lžíce bbq omáčky nebo kečupu a chvíli společně prohřejte.
Na závěr vmíchejte lžičku oblíbené hořčice (já používám dijon) a prolisovaný česnek, chvilku prohřejte a případně dosolte a opepřete.
Směs nechte vychladnout a podávejte na topinkách potřených česnekem.
V tomto vlogu najdete i videorecept na tuto skvělou pochoutku – pod videem je přímo proklik na začátek receptu.