Když milujete mák a arašídy a pokusíte se je propašovat do jednoho koláče najednou… a jste překvapení, že je to lahodná kombinace.
Na těsto si připravte 180 g špaldové mouky, 80 g polohrubé mouky, 120 g máku, špetku soli, 5 lžic sladidla – zde jsem použila kukuřičný slad, ale můžete zaměnit – mně doma prostě došel třtinový cukr (toho bych dala cca 100g), 50 ml slunečnicového oleje, 250 ml rostlinného mléka a kypřící prášek. Místo vajíčka jsem použila tři lžíce vanilkové hrašky.
Těsto jednoduše umíchejte z uvedených ingrediencí – mák samozřejmě mletý – já nemám mlýnek na mák, používám NutriBullet a nízké nože, které jej umelou.
Na drobenku si připravte 50 g špaldové mouky, 50 g buráků a 50 g třtinového cukru.
Buráky používám nesolené, vše umixuji spolu v NutriBulletu – stačí vysoké nože, nemusíme mít z buráků máslo.
Do suché směsi přidejte trošku kokosového oleje.
Propracujte prsty drobenku.
Do formy vymazané kokosovým olejem a vysypané kokosem nalijte makové těsto a poskládejte ovoce.
Druh ovoce je jen na vás, myslím, že to bude chutnat i s jinými druhy, než které jsem použila já. Nicméně mák a švestky prostě spolu ladí…
Posypte připravenou drobenkou a můžete přidat ještě oříšky nebo mandle – to je bonus navíc 🙂
Pečeme na 180 st – cca 40 minut – nutno udělat špejlí zkoušku propečenosti – pokud se těsto nelepí na špejli, je hotovo.
Dobrou chuť 🙂