Bramboračka Recepty / Rychlé večeře / vegan

Začínají růst houby a pokud nějaké najdete nebo vám je někdo najde 🙂 a je jich jen pár, tak je nejlepší je zužitkovat do bramboračky. Kromě hub budete potřebovat cibuli, česnek, olej, brambory, mrkev a smetanu.

_DSC2597

Nejdříve na oleji orestujte cibulku a houby, poté přidejte mrkev na kousky či hrubě postrouhanou.

_DSC2598

Lehce osolte, opepřete a zalijte horkou vodou nebo zeleninový vývarem a přidejte brambory pokrájené na drobné kostičky.

_DSC2599

Na dochucení můžete použít směs bylinek a koření a dvě lžíce sojové omáčky. Vařte do změknutí brambor, poté přidejte smetanu, prolisovaný česnek a majoránku.

_DSC2601

Je to jednoduché, chutné, rychlé a nefotogenické 🙂

Komentáře