O téhle skvělé pomazánce či dipu, jsem vám již psala a to v době, kdy jsem se ho před šesti lety naučila dělat podle své kamarádky Pavky. Ta sice tenkrát říkala, že do guacamole česnek nepatří, ale já si ho léty stejně vytunila podle svého… takže tady je recept na to, který teď mohu namazané na cokoli, ale nejraději jej nabírám kukuřičnými lupínky….
Na mou verzi této oblíbené pochoutky budete potřebovat zralé avokádo, česnek a sušená rajčata. Na dochucení sůl a pepř.
Rozmixujte sušená rajčata a česnek na jemnou pastu a přidejte avokádo. To už nemixujte na kaši, jen pár pulzy rozmělněte… je dobré, když tam zůstanou kousky.
Plnit můžete do slupek od avokáda a ušetříte mističky.
Na nabírání jsou skvělé různé druhy kukuřičných nachos – lupínků. Čtěte pozorně složení – nejlepší jsou ty, které obsahují jen kukuřičnou mouku, vodu, sůl a slunečnicový olej.
Přeji vám dobrou chuť a nezapomeňte, že avokádo můžete dělat i na sladko a dostávat do sebe všechny ty skvělé látky, které obsahuje, každý den. A ještě tip – pokud neseženete zralé avokádo, dejte nezralé do sáčku s banány a do tří dnů vám dojde….