Znáte tyhle tlusté duté těstoviny paccheri? Já je dostala od Zajíců v krabici. A když jsem se zeptala své dcery nač by měla chuť, tak mi řekla, že na špenát a červenou omáčku. A tak vznikl tento recept.
Jako náplň jsem si připravila špenát – klasicky – na cibulce podušené pokrájené špenátové listy, česnek, sůl, pepř, trošku sojové smetany…. Nechala jsem lehce prochladnout a lžičkou jsem plnila do těstovin.
Byla to celkem pakárna, do každé těstoviny z obou stran narvat ten špenát, ale ve výsledku to za tu snahu stálo.
Naplněné těstoviny jsem rovnala do malé dortové formy.
Zvlášť jsem si připravila červenou omáčku – opět jsem usmažila drobně nakrájenou cibulku – protože co by byla kuchyně bez cibule :-), zalila ji rajčatovou passatou s kusy rajčat. Chvíli provařila, ochutila – určitě dejte pepř, bazalku, tymián a tři lžíce dobré sojovky…. a dál podle chuti. Někdy je nutné víc dosladit, záleží na původní kyselosti passaty. Omáčku zbytečně nevyvařujte, musí být taková dost tekutá, protože většinu tekutiny do sebe vtáhnou těstoviny. Nalijte ji do formy. Těstoviny musí být potopené.
Dejte péct na 180 st cca 40 minut.
Těstoviny se uvaří v omáčce – stejně jako lasagne.
Vyndejte z formy a porcujte…. v podstatě, když je řeč o lasagne – lasagních – prostě francouzkých sáňkách 🙂 tak by se tyhle těstoviny daly plnit stejnými věcmi jako právě lasagne.
Dobrou chuť.