Paštika z černých oliv Recepty / Rychlé večeře / vegan

Ještě před pár lety jsem neměla ráda olivy….  ale stačilo pár let a chutě se změnily. Dnes bych se oliv mohla ujíst. A tak mne napadlo udělat z nich takovou pomazánku – paštiku. A potěšilo mne, že na přednášce bylo několik lidí, kteří nikdy olivy nejedli a chutnala jim.

Na přípravu budete potřebovat – skleničku černých oliv, česnek, misku namočených slunečnicových semínek (minimálně 6 hodin) , olivový olej, bazalku (nejlépe čerstvou) a sůl a pepř.

_DSC2238

Všechny suroviny, kromě oleje,  dejte do mixéru.

_DSC2241

Mixujte a pokud je směs hustá, přilévejte olivový olej. Konzistence by měla připomínat paštiku.

_DSC2242

Na závěr osolte a opepřete podle chuti.

_DSC2245

Můžete mazat na pečivo, ale úžasná bude určitě i v toustech.

Komentáře