Vypadá to jako puding, chutná to jako čokoládový puding, ale nevidělo to ani mléko, ani škrob… co je to?? Skvělý a zdravý krém z avokáda a banánu!!
Budete potřebovat tyto čtyři suroviny, nic víc, nic méně…. zralé avokádo, zralý banán, šest datlí (předem namočených) a lžičku kakaa.
Dužinu avokáda, datle a banán dejte do NutriBulletu. Přidejte kakao.
Přidejte deci vody nebo rostlinného mléka (pokud je směs moc hustá) a rozmixujte do hladkého krému.
Pokud se vám krém bude zdát po umixování moc hustý, přidejte ještě trošku vody.
Konzistence by měla odpovídat klasickému vařenému pudingu.
Nandejte do pohárů a dejte dobře vychladit. Podávejte s ovocem.
Další možnost je místo datlí použít přímo datlový sirup na doslazení…. a pokud si všimnete, že vrchní část je světlejší, tak vysvětlení je prosté, krému jsem měla málo a tak jsem do nádoby NutriBulletu přidala ještě jeden banán a už jsem nedala kakao a tak vrchní vrstva je více banánová a méně kakaová 🙂
Stejný základ, jen o něco řidší si můžete udělat jako základ vaší rostlinné snídaně.