Můj syn mne dlouho prosil, abych mu koupila burákové máslo, protože o něm mnoho četl, mnoho slyšel a prostě ho ještě neměl šanci ochutnat. |
Já jsem tu čest už měla, ale protože mne neoslnilo, tak jsem jej domů nikdy nekoupila… ale když si o to Dan řekl, tak jsem jedno domů zakoupila. Po ochutnání i ostaních členů rodiny nikdo neprojevil velký zájem o další konzumaci a zbytek másla zůstal bez povšimnutí v lednici… až když se mu krátila spotřební lhůta začala jsem přemýšlet co s ním… No a napadlo mne, že když se do jídel dávají buráky tak proč by se nemohlo dát do omáčky burákové máslo… |
||
Jednoho dne jsem dostala dvě přání ohledně oběda – manžel si přál maso ala gyros a syn těstovniny s omáčkou… a protože prostě nemám čas dělat dva chody tak jsem to zkombinovala.. |Kuřecí maso jsem nakrájela na kousky a naložila do lžíce oleje a tří lžic koření gyros. Poté jsem nastrouhala nahrubo Nivu a zalila jí půl litrem horké vody a přidala tři lžíce burákového másla a rozšlehala tyčovým mixérem. Poté jsem omáčku krátce povařila. |
||
Pokud bude omáčka řidší můžete ji buď vařením redukovat nebo zahustit tmavou hotovou jíškou, záleží na vás. Nakonec jsem opekla maso na teflonové pánvi a podávála jsem…. |
||
Těstoviny uvařené al dente byly s omáčkou skvělé… arašídová chuť byla výrazná a díky kombinaci s Nivou opravdu vynikající. |
Komentáře