Pohankový den Hlavní jídla

Když jsem přemýšlela, co udělám jako přílohu k obědu, padlo moje oko na půl kilové balení pohanky, která smutně čekala na svůj čas…. a to jsem ještě netušila, že nakonec bude i k večeři….

 K obědu jsem pohanku připravila podle základního receptu  způsobem číslo 2, s tím, že jsem na začátku do pohanky přidala také smaženou cibulku a aztécké koření….

Protože pohanka není výrazná, je dobré směs, se kterou ji podáváte udělat pikantnější.

 Ale protože jsem připravila celé balení, tak mi ještě plný talíř pohanky zbyl. Přeci jen jsme na ní byli pouze tři 🙂

A tak jsem trošku zaexperimentovala….

Moje heslo je, že karbanátky lze vykouzlit téměř z čehokoli… tak proč ne z pohanky…

  K pohance jsem přidala dvě vajíčka, trošku strouhanky, koření Medvědí gril a několik stroužků česneku. Pokud chcete vegan verzi přidejte čtyři lžíce Hrašky.   Směs jsem promíchala a vlhkýma rukama tvořila karbanátky, které jsem na grilu ještě potřela olivovým olejem. Pokud nemáte gril, tak samozřejmě můžete opéci na pánvičce….  Hotové by byly super s bramborami, kdybych nějaké doma měla 🙂  A tak skončili ve vegetariánské verzi hamburgeru… a vězte, že to maso tam nechybělo 🙂

 

Komentáře