Nápad na toto zdobení jsem objevila na www.sashe.sk – a od té doby jsem věděla, že to prostě musím zkusit….
Je to velice jednoduché – stačí vám krásně červená jablíčka a poleva na malování perníčků.
Já ji dělám podle svého osvědčeného receptu: 1 bílek, 140 g moučkového cukru (prosijeme přes jemné síto), 1 lžička solamylu a pár kapek citronové šťávy (také kápněte přes sítko, aby se vám do krému nespadla dužina nebo pecička), dobře ušlehejte (já to dělám mixérem).
Zdobit můžete sáčkem nebo praktickou lahvičkou s hrotem.
Na rozdíl od perníčků musíte malovat postupně, po částech, proto je dobré si rozmalovat více jablíček.
A když zaschne část, tak malovat další. Tím zabráníte rozmazání již namalovaného.
Lahvičku nechávejte, když nemalujete, vždy hrotem dolů. Díky tomu se poleva nahromadí u hrotu a nebudou tam vzduchové bubliny.
Nechejte dobře zaschnout a můžete zdobit vánoční stůl… a samozřejmě jablíčka jsou i k jídlu 🙂
PS. Zajímá vás co znamená cifrovaný?? Je to slovensky pěkný, zdobený…. myslím, že to přesně sedí 🙂
Jsem vždy moc ráda, když vidím, že se lidé inspirují na mých stránkách a výsledky jsou ještě lepší než ty moje… tak jako paní Blanka Weisgärberová Lakomá.