Milujeme salát Caprese, proto často kupuji bazalku…. Bohužel se mi nikdy nepodaří bazalku v květináči pěstovat déle než čtrnáct dní a proto jsem tentokrát rozhodla bazalku zpracovat ihned do lahodného pesta…. |
Kromě bazalky se do originálního pesta používají piniové oříšky, které jsem bohužel neměla a tak jsem to zkusila s vlašskými ořechy a pistaciovými oříšky. Dále jsem si připravila dva stroužky česneku, olivový olej a sůl. |
||
Bazalku otrháme, ořechy vyloupeme – poměr jsem nevážila, prostě přiměřeně, přiměřeně….. tak jak vidíte na obrázku. | ||
Do robotu jsem nejdřív dala ořechy a česek a pořádně rozmixovala. Dále přidáte bazalku a opět mixujemte. A nakonec jsem přilila cca 1dcl olivového oleje. Soli podle chuti… | ||
Vznikla hrubší pasta. Hustotu si můžete korigovat pomocí oleje. | ||
Do pesta by měl ještě přijít parmazán, ale ten přidávám až před podáváním do části, kterou ihned spotřebuji. Pesto skladuji v lednici, kam na něj chodí Dominika a ujídá ho jen tak samotné….
Využití je jen na vás – do těstovin nebo lehce potřít čerstvou bagetu a poklást plátky rajčete a mozzarelly. Pokud vymyslím něco dalšího, určitě dám vědět 🙂
|
Komentáře