Čokoládové fondue Různé nápady z kuchyně
  Set na čokoládové fondue jsem dostala nedávno jako dárek… dokonce jsem si při obdarování myslela, že jsem dostala aromalampu… až doma při vybalování jsem narazila v krabici ještě na vidličky a bylo mi to jasné…. tímto ještě jednou dodatečně děkuji Arance :-)) 
 

Tip na přípravu čokolády mám od Lucky, potažmo její kamarádky Báry. A nejspíš už po dalším pátrat nebudu, protože první recept jsem zkoušela podle netu, kde se používalo Salko a dopadlo to špatně :-)) 

 

 

Budete potřebovat tučnou smetanu na šlehání – nejlépe 33% a tabulku čokolády dle chuti…. 

  Nádobku na čokoládu dejte do vodní lázně a nalijte ji do poloviny smetanou a zahřívejte. 
  Do horké smetany dejte kostičky čokolády a míchejte dokud se nerozpustí. Sporák před vkládáním kostiček vypněte, stačí teplota, kterou udrží vařící voda v hrnci. 
  Poměr smetany a čokolády je cca 1:2.  Míchejte tak dlouho, dokud nevznikne hladká směs. 
  Čokoláda by měla pomalu stékat ze lžičky…. 
 

Ještě před přípravou čokolády je dobré si připravit ovoce. Před podáváním by totiž mělo být hodně studené, lépe pak na něm drží čokoláda. Skvělé jsou čerstvé jahody, bohužel ty jsem již nesehnala…. 

Jen banán vychlaďte vcelku, neoloupaný a oloupejte ho a nakrájejte až těsně před podáváním.

  Nádobku s čokoládou přendejte z vodní lázně do stojánku a vložte svíčku, která udržuje čokoládu teplou.
  Kousky ovoce napichuje na vidličku a namáčejte v čokoládě…. 
 

Zapíjejte vodou s citrónem, kávou, čajem… záleží jen na vás…. 

 

 

A pokud chcete něco efektnějšního, můžete pořídit malou čokoládovou fontánu nebo větší. …. 

Komentáře