|
|
Budete potřebovat:
cukety
žampiony (nejlepší jsou přímo z pěstírny)
cibuli (klasickou nebo smaženou sušenou)
kousky rajčat v konzervě
česnek
koření Hungaria
Nivu (pokud ji nemusíte, stačí deci smetany)
|
|
|
Cuketu i žampiony nakrájejte na stejně velké kousky. Žampiony krájím tak na šestiny a cuketu na čtvrtinu a pak na pravdelné 1cm široké kousky. Určitě nekrájejte nadrobno….
Naopak cibulku nakrájejte na jemno.
|
|
|
Na oleji oretujte nejdříve cibulku dozlatova. Lenoši jako já tento krok vynechají a rovnou osmahnou žampiony a cuketu. Když směs začne chytat barvu, přidejte koření Hungaria.
A poté přisypte sušenou smaženou cibuli (kupuji v Ikea a je fakt skvělá).
|
|
|
Nalijte plechovku rajčat.
Opravdu použijte rajčata, nenahrazujte je kečupem!
Podlijte trochou vody a pod pokličkou duste cca 10-15 minut.
|
|
|
Na závěr přidejte prolisovaný česnek (stačí dva stroužky, neměl by přehlušit chuť, jen ji doplnit) a Nivu. Tu můžete nastrouhat nebo pokud si nechcete špinit struhadlo, protlačit kousky přes lis na česnek 🙂
Nemáte-li rádi Nivu, přidejte v této fázi deci smetany.
|
|
|
Ochutnejte, případně ještě přidejte koření. Žampiony i cuketa by měly být stále lehce na skus, nerozvařené….
Pokud vám zbyde, přidejte druhý den další česnek, majoránku a sladkou papriku a získáte další variantu….
|
|
|
|
|
|