|
|
a dopadlo to tak, že mi ze své porce dal ochutnat malý kousíček a zbytek spořádal, až měl boule za ušima…. tudíž jsem si řekla, že švestkovou omáčku musím doma zkusit…. a prý jsem to trefila :-))
Budete potřebovat:
vepřovou panenku
slaninu
červenou cibuli
půl balíčku sušených švestek (100g)
|
|
|
sůl
pepř
trošku hl.mouky
Ještě jsem přidala dva kuř.řízky. Ne že bych šestřila, ale má dcera a její kamarádka, která u nás byla, nejedí prasátka :-)) A upřímně – já nikoho do ničeho nenutím…. taky proč…. jídlo má být radost a ne stres….
Maso jsem osolila a opepřila. Cibuli najemno nakrájela a na troše oleje osmahla na pánvi.
|
|
|
Maso jsem také orestovala, aby se zatáhlo. Na závěr jsem lehce posypala dvěma lžícemi hladké mouky a krátce zarestovala. |
|
|
Zatáhlé maso jsem pokryla slaninou, přidala čerstvou bazalku (nemusí být, ale když už mám doma čerstvou, tak jsem to zkusila), půl sáčku suš.švestek a podlila cca 2dcl vody. V restauraci dle popisu přidali i porstské víno – bohužel to jsem neměla, ale zkusím příště…. |
|
|
Přiklopte pokličkou a dejte do trouby na 30minut – 220st.
Poté maso vyjměte a zbytek slijte do vysoké nádoby a ponorným mixérem dohladka rozmixujte.
Měla by vám vzniknout poměrně hustá omáčka. Pokud je moc hustá nařeďte trochou vody, pokud řídká, chvíli vařením zredukujte…
|
|
|
Omáčku ochutnejte a pokud je hodně sladká, přidejte trochu soli. Ale nepotlačte lehce nasládlou chuť úplně.
Můžete ještě i dopepřit čerstvě mletým pepřem.
Panenku nakrájejte na plátky.
|
|
|
Podávejte s orestovanými brambory.
Další výbornou kombinací by mohly být bramborové knedlíky.
|
|
|
A tady ještě varianta s kuřecím masem….. prý taky byla dobrá :-))
|
|
|
PS. Výhodou nádobí BAF je, že lze dát celý hrnec i s poklicí do trouby, nic se nepřichytává, nepřipaluje…. na závěr stačí hrnec pouze umýt teplou vodou….
Poklice je navíc skleněná, takže celou dobu vidíte co se uvnitř děje :-))
|
|